Hamilton Niki Lauda halála miatt nem érezte magát olyan állapotban, hogy sajtótájékoztatón vegyen részt, ezt a viselkedést azonban szánalmasnak nevezte a korábbi pilóta, John Watson.

Toto Wolff csapatfőnök ugyanakkor megérti versenyzőjét. “Talán hasonló hangulatban vagyunk mindketten. Elveszítettünk egy barátot” – mondta Wolff.

“Nagyon nehéz megszólalni 48 órával azután, hogy elveszítettünk egy barátot. A barátságon túl egy további kötelék is összekötötte Nikit és Lewist, mégpedig hogy Forma-1-es világbajnokok.”

“Az utolsó napokban tudtuk, hogy nem állnak jól a dolgok. Csak napok kérdése volt, hogy megkapjuk az üzenetet. Amióta megjött, valahogy nem vagyok önmagam.”

“Úgy érzem magam, mint egy zombi. Nézem a képeket, és azon veszem észre magam, hogy félóránként elöntik a szememet a könnyek, mert többé nincs itt.”

“Számomra ez most nem könnyíti meg a helyzetet. Egy nagy fekete felhő van fölöttünk, olyan érzés, mintha elveszítettük volna a Forma-1 szívét és lelkét.”

Mindörökre a Mercedeseken marad a hétfőn elhunyt Lauda aláírása. Wolff Monacóban jelentette be, hogy az ezüst nyilak állandó dísze lesz a legendás osztrák pilóta szignója. Emellett Monte-Carlóban a “Danke Niki” felirat is látható lesz a kocsikon.

Forrás: PlanetF1.com
Kapcsolódó címkék: F1 Forma-1