A Forma-1-ben a 2001-es Ausztrál Nagydíjon a Saubernél bemutatkozott Kimi Räikkönen ezen a hétvégén 300. versenyhétvégéjén vesz részt – 298. futama jön, mert a 2005-ös Amerikai Nagydíjon és a 2017-es Maláj Nagydíjon nem rajtolt –, méghozzá ugyanazzal a csapattal, még ha már Alfa Romeo név alatt is működik.

A 39 éves finn az elmúlt 16 F1-es évében 22 futamgyőzelmet, 81 egyéb dobogós helyezést ért el, és persze 2007-es sikerével máig ő a Ferrari legutolsó világbajnoka is.

Räikkönen jelenleg az 5. az F1-es nagydíjak számában az örökranglistán, de az év végére Michael Schumachert, Jenson Buttont és Fernando Alonsót megelőzve a második helyre léphet, jövőre pedig Rubens Barrichellót is letaszíthatja a trónról.

Hiába a kerek szám, a Jégembert nem ez érdekli a monacói hétvége előtt.

“Mindenki a 300. versenyemet emlegeti, de engem sokkal jobban érdekel a teljesítményünk” – mondta a finn, aki az eddigi öt futamból négyen pontot szerzett.

“A barcelonai teszt fontos volt számunkra, hogy jobban megértsük a problémáinkat, de hogy őszinte legyek, nem igazán tudom, mennyire fekszik majd az autónknak a monacói utcai pálya” – ismerte el.

Az Alfa Romeo csapatfőnöke, Frederic Vasseur szerint a barcelonai gyengébb forma után újra bizakodhatnak, a kétnapos teszt hasznosan telt számukra:

“Ígéretes volt a múlt heti teszt, meggyőződésem, hogy újra sínen vagyunk, jó irányba haladunk. Érdekes látni, hogy a középmezőnyben küzdő csapatok formája mennyire hullámzó. Minden pályán a nulláról indulunk, főleg a gumik munkára bírását tekintve, néha eltaláljuk a dolgokat, néha mellényúlunk. De a hullámvölgyön már túl vagyunk, erősen érkezünk Monacóba.”