Fernando Alonso idén biztosan nem szerzi meg az Indy 500-győzelmet, mert a kvalifikáción sem jutott túl a McLarennel. Alonso még a sereghajtók számára rendezett pótkvalifikáción is elbukott, amiért azonnal távozott az Indy-projektet felügyelő Bob Fernley.

Sokak szerint a kudarc oka, hogy a McLaren nagyképűen futott neki a projektnek, ami sokkal komolyabb felkészülést igényelt volna. “Nem hinném, hogy arrogánsak lettünk volna, felkészületlenek voltunk” – ismerte el Zak Brown McLaren-főnök.

“Nem érdemeltük meg, hogy ott legyünk a versenyen, és ez kizárólag a mi hibánk. Ez a történet nem arról szólt, hogy odamentünk, és beleadtunk mindent. Saját magunkat vertük meg.”

Brown azt is elismerte, hogy több figyelmet érdemelt volna az Indy-projekt. “Amikor az első teszten, reggel 9.01-kor nem voltunk a pályán, már akkor elbuktuk a kvalifikációt.”

“Haragszom magamra, mert már ekkor volt egy rossz érzésem. Hallgatnom kellett volna a megérzéseimre, és jobban oda kellett volna figyelnem a projektre.”

“Noha ez az eredmény óriási kudarc, versenycsapat vagyunk. Aki versenyez, az futamokat nyer, elveszít futamokat, néha összetöri az autót. Ez mind a versenyzés része.”

“A McLaren sokkal több annál, mint hogy feladjon valamiért csak azért, mert most veszítettünk.”