Eddig soha nem látott archív felvételeket is láthatunk a Schumacher című dokumentumfilmben. A filmben emellett interjúkat láthatunk a hétszeres világbajnok édesapjával, Rolffal, feleségével, Corinnával, valamint két gyermekével, Ginával és jelenleg a Forma-2-ben vitézkedő Mickkel is.

Az alkotás már az utómunkálatoknál tart. A film a német Michael Wech és Hanns-Bruno Kammertons nevéhez köthető, nevükhöz köthető a Boris Becker karrierjéről készült dokumentumfilm is.

A film forgalmazása a cannes-i filmfesztivál idején kezdődik. A jogokat birtokló Rocket Science nevű londoni központú cég szerint a legenda több arcát is megismerhetjük a filmből. “A könyörtelen pilóta, az álmodozó kisfiú, a józan ésszel megáldott szerelő, a megbízható csapatjátékos és az elkötelezett barát és apa” – mondta róla a film egyik producere, Benjamin Seikel.

“Fontos ez az év Michael Schumacher számára. Januárban lett 50 éves, és idén novemberben lesz 25 éve, hogy az első bajnoki címét megszerezte. Lenyűgözött bennünket, hogy Schumachr családja milyen bizalommal állt ehhez a projekthez. A támogatásuk nélkül nem jöhetett volna össze ez a film” – mondott köszönetet a producer.

Sabine Kehm, Schumacher menedzsere is megerősítette a Seikel által elmondottakat. “Michael kiemelkedő karriere érdemes arra, hogy megünnepeljük az első bajnoki címét 25 évvel később is. Örülünk, hogy a filmet egy ilyen ambiciózus és profi stáb készítette.”