A Ferrari a héten megerősítette, hogy a hétvégi Forma-1-es Spanyol Nagydíjra új motort visznek, az eredetileg négy héttel későbbre, a Kanadai Nagydíjra szánt fejlesztést már most, Barcelonában bevetik.

Mostanra az is kiderült, hogy a két partnercsapatnak, az Alfa Romeo Racingnek és a Haasnak ugyanakkor még várnia kell a második specifikációra, a Ferrari nekik csak később adja oda az új motort.

“Pillanatnyilag úgy tudom, hogy a tervek szerint Monte-Carlóban vagy Kanadában kapjuk meg” – mondta a Haas csapatfőnöke, Günther Steiner, hozzátéve, hogy nem is volt opció, hogy Barcelonára az új motort kérjék.

A kérdésre, hogy van-e értelme pont Monacóban, a motorteljesítményre legkisebb hangsúlyt helyező pályán bevetni az új erőforrást, így felelt:

“Sok minden lehetséges, mindig vannak érvek pró és kontra. És valamikor csak be kell szerelni. Ha Monte-Carlóban vetjük be, annak az a pozitívuma, hogy megismerhetjük élesben, Kanadára világos lesz, hogy mivel van dolgunk. A legfőbb, hogy ott ne hajtsuk szét, ha a Ferrari már addigra képes szállítani.”

Csütörtök délután kiderült, hogy a Renault is új erőforrással készül a barcelonai hétvégre, a gyári versenyzők, Nico Hülkenberg és Daniel Ricciardo mindketten megkapják az új motort, az viszont csak később dől el, hogy a McLaren is cserél-e most.