Kimi Räikkönen ugyan szombaton eljutott a Q3-ig a Forma-1-es Azerbajdzsáni Nagydíj időmérőjén, ám a vasárnapi futam előtt nem sokkal kiderült, hogy a finnt utólag kizárták a kvalifikációról, ugyanis az első szárnya 60 newtonos terhelés alatt a megengedett 5 mm-nél jobban elhajlott.

A végül a 10. helyen leintett 2007-es bajnok elmondta, hogy nem volt teljesen meglepetés a hír, ugyanis a problémás szárnyat még Kínából hozták magukkal.

“Lehet, hogy a Kínában szerzett sérülés volt a háttérben. Az előző futamon leszakadt egy merevítő róla. Tudtunk a problémáról, Sanghaj után meg is javítottuk, de új szárny legyártására nem volt idő” – mondta az Alfa Romeo versenyzője.

“Az tuti, hogy ezek a milliméterek nem tették gyorsabbá az autót, de a szabály az szabály, ha mindenki más megfelel nekik, akkor elfogadom” – summázott.

Räikkönen a bokszutcából rajtolva az utolsó pontszerző helyig kapaszkodó veteránnak nem volt könnyű versenye:

“Hoztunk egy pontot, több, mint a semmi, de nehéz futam volt, egyszerűen nem volt elég tapadás. Szerintem nem igazán sikerült működésre bírni a gumikat, előhozni a tapadást. Megtettem, amit tudtam.”

A Mercedes és a Ferrari párosán, valamint a Red Bull-os Max Verstappenen kívül Räikkönen az egyetlen, aki a 2019-es szezon eddigi összes futamán pontot tudott szerezni.