Bár még csak a szezon negyedik fordulója jön, az Alfa Romeó-s Antonio Giovinazzi máris kifutott a 21 hétvégére szóló keretből, az olasz újonc autójába megint új erőforrás-részelemet szerelnek be a hétvégi Azerbajdzsáni Nagydíjra.

A Forma-1-es szabályok szerint az év során három-három belső égésű motor, turbó és hőenergia-visszanyerő (MGU-H), valamint két-két mozgásienergia-visszanyerő (MGU-K), energiatároló és vezérlőelektronika (CE) használható fel büntetés nélkül, Giovinazzi az utóbbiból jut a harmadikig Bakuban.

Az olasz ifjonc már Kínában a második elemig jutott, ám az elem meghibásodása miatt az időmérőn nem is tudott részt venni, majd a futamon is küszködött.

A motorszállító Ferrari már Sanghajba is elvitte a frissített CE-jét, ám az Alfa Romeónál megbízhatósági fenntartások miatt akkor nem cseréltek, mint utólag kiderült, kár volt.

A Ferrari-nevelt Giovinazzi idén kezdte meg első teljes F1-es szezonját, ám a bemutatkozóév nem indul jól, míg csapattársa, a veterán Kimi Räikkönen mindhárom eddigi futamon pontot szerzett, az olasz egyszer sem tudott a top10-ben zárni.