Míg a hétszeres világbajnok Michael Schumacher a család svájci otthonában vagy a tavaly megvásárolt mallorcai nyaralójában lábadozik a 2013 végén, síbalesetben szerzett súlyos fejsérülésével, fia, Mick a nyomdokaiba lépve egyre közelebb kerül a Forma-1-hez, idén már a Forma-2-ben versenyez, nemrég pedig a Ferrarinál is tesztelt.

Az egykori Jordan-, Benetton-, Ferrari- és Mercedes-pilóta mendzsere, Willi Weber egy friss interjúban arról beszélt, mennyire szomorú, hogy Schumi nem lehet ott a fia mellett, ugyanis pontosan az volt az álma, hogy Mick versenyzői karrierjét egyengethesse.

“Michael nagyon szerette volna a Forma-1-be juttatni a fiát, sőt menedzselni őt, ahogy annak idején én menedzseltem őt. Nagyszerű történet lehetett volna, imádta volna ezt” – mondta a német Motorsport-total.comnak, hozzátéve, hogy biztosan nagyszerű mukát is végzett volna.

“Michael mindent tudott, tudta, hogy melyik csapattal kell tárgyalni, hogyan működnek a dolgok, hiszen óriási tapasztalata volt.”

Weber azt is elmondta, hogy micsoda nyomást jelent a kis Schumi számára a nagy nevet viselni:

“Mickre mindig is Michael fiaként tekintenek, hoznia kell az apja eredményeit, ami hatalmas teher a számára. Ha Michael ott lehetne mellette, az mindjárt másképp festene, így viszont sokak szemében Mick az édesapját képviseli. Ez probléma, ugyanis mindenki hozzá méri őt, ugyanazokat az eredményeket várja tőle.”