A Forma-1-ben utoljára 2017-ben rendeztek Maláj Nagydíjat, akkor úgy látták, hogy a verseny nem hoz annyi hasznot az országnak, amennyibe kerül. “Túl magas költség, korlátozott haszon” – mondta az akkori sportminiszter, Khairy Jamaluddin.

A Fox Sports most azonban arról tudósít, hogy Szepang visszatérhet a naptárba, ugyanis újra az a Mahathir Mohamad lett a miniszterelnök, akinek korábbi kormányzása alatt hozták tető alá az első maláj futamot 1999-ben.

A szepangi pálya főnöke óvatosan bizakodó:

“A miniszterelnök jelezte, hogy egy nap szívesen látná újra az F1-et, de fenntartjuk, hogy a legutóbbi, 2017-es versenytől számított öt évig szeretnénk a Forma-1 nélkül élni. Úgy hallottam, változtak a dolgok az elmúlt két évben, és biztos vagyok benne, hogy a következő két-három évben is folytatódik a Forma-1 átalakulása, jobbá válhat a verseny” – magyarázta Razlan Razali, hozzátéve, hogy akadályt jelenthet, hogy a jogtulajdonos Liberty Media az utcai versenyeket preferálja.

“Ha a zárt pályás futamok helyett az utcai versenyekre hajtanak, akkor lehet, hogy mi szeretnénk újra fogadni az F1-et, de ők nem akarnak majd minket. Szóval várjuk meg, mi lesz, hogyan alakul, fejlődik a Forma-1 a következő pár évben!”