Miután a Ferrari 2018 őszén úgy döntött, nem hosszabbít szerződést Kimi Räikkönennel, a 2007-es világbajnok néhány nap alatt új szerződést tárgyalt le magának, a finn lecsapott ferraris utódja, Charles Lecelrc megüresedett helyére.

Az Alfa Romeónál láthatóan jó üzletet csináltak a veteránnal, a 39 éves pilóta ugyanis ugyanazt csinálja – igaz, az autó versenyképességének megfelelően alacsonyabb pozíciókban –, mint korábbi csapatainál: megbízhatóan hozza a pontokat.

Räikkönen az eddigi három fordulóban mindháromszor a top10-ben zárt, 8., 7. és 9. helyének köszönhetően a 7. a világbajnokságban a három élcsapat hat versenyzője mögött.

Az Alfa Romeo csapatigazgatója, a Räikkönent még 2001-es sauberes évükből ismerő Beat Zehnder így méltatta a versenyzőt:

“Egyszerűen kész élvezet Kimivel dolgozni. Mindig mindent belead” – mondta a svájci Blicknek. “Kimi vezeti a B ligát!” – tette hozzá, utalva a 7. helyre.

Räikkönen 2020-ig írt alá az Alfával, a csapatfőnök, Frederic Vasseur szerint addig sajnos nem is lehet más célja a finnek, mint a “best of the rest” pozíciója:

“2021-ig nem lesz nagy változás, egyszerűen a középmezőnyben kell helytállnunk. A konstruktőri bajnokságban továbbra is a 6. helyet célozzuk.”

Három forduló után a konstruktőri bajnokságban a Renault és az Alfa Romeo 12-12 ponttal áll, de a magasabb helyezéseknek köszönhetően a francia alakulat a 4. Hátrébb a Haas és a McLaren 8-8 egységgel a 6-7., míg a Racing Point 7 ponttal a 8.