A vasárnapi Forma-1-es Kínai Nagydíjon a Ferrari pilótái a második sorból rajtoltak Sebastian Vettel, Charles Leclerc sorrendben, ám a rajtnál a monacói ifjonc megelőzte a négyszeres világbajnokot.

Leclerc nem maradt sokáig a német előtt, a csapat ugyanis közölte vele, hogy Vettel gyorsabb, el kell engednie őt. A monacói engedelmeskedett a csapatutasításnak, ám nem volt túl boldog, hiszen egyrészt az első számú pilóta sem tudta befogni az élen haladó Mercedeseket, ráadásul ő csak az 5. helyen zárt, ugyanis egykiállásos stratégiája miatt a Red Bull-os Max Verstappen is eléje került végül.

Leclerc a futam után azt mondta, magyarázatot vár a csapattól – ezt a későbbi megbeszélésen meg is kapta.

“Túl vagyunk az értekezleten. Nem volt egyszerű a helyzet” – nyilatkozta késő este Sanghajban.

“Küszködtem a gumijaimmal, mindketten küszködtünk, de úgy tűnt, hogy az adott pillanatban Seb gyorsabb volt. Mivel mögöttem haladt, jobban koptak a gumijai, és már eléggé használtak voltak, amikor elém került. Az autóban ülve elég frusztráló volt (az utasítás), de azzal is tisztában vagyok, hogy a pilótafülkéből nem látom át a teljes képet. Szóval elfogadtam a dolgot és csak a saját versenyemre koncentráltam” – foglalta össze.

A kérdésre, hogy kielégítő magyarázatot kapott-e a csapattól, így felelt: “Igen… Hát, igen.”