Nem sikerült jól Sebastian Vettel számára a Bahreini Nagydíj: már az időmérőn is lassabb volt Charles Leclerc-nél, a futamon pedig úgy előzte meg monacói csapattársa, mintha egy másik autót vezetne. Vettel a futamot követő tesztelésen nem is a saját, hanem Leclerc autóját vezette, és a Ferrari valószínűleg már tudja, miért volt akkora különbség a két autó között.

Ettől függetlenül azonban Nico Rosberg úgy látja, hogy a Ferrari számára gondot okozhat, ha Leclerc máskor is, esetleg tartósan gyorsabbnak bizonyul Vettelnél.

“Érdekes lesz látni, hogyan kezelik a csapatot. Különösen akkor, ha Leclerc továbbra is ennyire gyors lesz” – mondta Rosberg.

“Ha Leclerc stabilan tudja hozni ezt a tempót, folyamatosan veszélyt jelent majd Vettelre, és ez a csapat számára is nehezebb lesz. Ha az egyik versenyzőnek problémája van, akkor az a Ferrari számára is probléma.”

Rosberg ugyanakkor nem félti honfitársát. “Sebastian négyszeres világbajnok. Csak nyernie kell Kínában, és minden megváltozik, újra visszatér a teljes önbizalma.”

“Sebastian nagyon magabiztos személyiség, nem aggódom érte. Persze az önbizalomnak nem tesznek jót az olyan versenyek, amilyen a bahreini is volt.”

“Vissza kell jönnie, futnia egy erős versenyt, és újra rendben lesz. Biztos vagyok benne, hogy képes erre, és Kínában egyébként is a Ferrari a favorit.”