Bár eredetileg egészen 2026-ig kötöttek szerződést, a silverstone-i pálya képviselői 2017-ben pénzügyi nehézségekre – még pontosabban a kitermelhetetlenül magas rendezési díjra – hivatkozva felmondták a Brit Nagydíj rendezésérő szóló megegyezést, a jelenlegi állás szerint az idei verseny lesz az utolsó a legendás helyszínen.

A nyilvánosság előtt az elmúlt időszakban csak alkalmi üzengetés ment a felek között, úgy tűnt, hogy a Forma-1 jogtulajdonosa, a Liberty Media nem fogja megerőltetni magát Silverstone megtartásáért, de a német Auto Motor und Sport tudósítása szerint a tárgyalások azért végig folytak a háttérben, most pedig megtörtént az áttörés, sikerült megegyezni a folytatásról.

A lap azt írja, az új szerződést májusban írhatják alá, a júliusi rendezéskor már biztos lesz a jövő.

Az AMuS hozzáteszi, hogy a 2020-as kiadásra külön készülnek majd, hiszen az lesz az első világbajnoki Forma-1-es futam 70. évfordulója, komoly ünnepet rendeznek a legelső futam helyszínén.

Ha igaz a hír, a Liberty egy problémát kipipálhat, ugyanakkor Barcelona, Hockenheim, Monza és Mexikóváros továbbra sem rendelkezik 2019-en túli szerződésekkel, így komoly alkudozások várnak még rájuk a következő hónapokban is.