Sebastian Vettel csak az ötödik helyen végzett, miután megforgott a 2019-es Forma-1-es Bahreini Nagydíjon. A német Lewis Hamilton Mercedesének támadását szerette volna kivédeni, de miután a brit címvédő utat talált mellette, Vettel egy túl heves gázadásnak köszönhetően menetiránynak háttal találta magát.

A piruett következtében gumijai annyira megsérültek, hogy az általuk kiváltott vibráció miatt leszakadt a Ferrari első szárnya.

A jelenleg televíziós szakértőként dolgozó Nico Rosberg a verseny után erős szavakat intézett honfitársa irányába. „Nem hiszem el, ugyanazt a Sebastian Vettelt láttuk ma is, mint tavaly” – utalt a ferraris 2018-as megforgásaira 2016 világbajnoka. „Először a csapat elrontja a stratégiát és dühös lesz, majd a futamon egy kerék a kerék elleni csatát megpördüléssel fejez be, és tönkreteszi az egész hétvégéjét. Erre megoldást kell találnia.”

„Nem csak arról van szó, hogy elrontotta a versenyét. Van egy erős csapattársa, aki egész hétvégén rendkívül jól teljesített, és várhatóan így fog a továbbiakban is” – utalt Leclerc-re Rosberg.