Gyengén szerepel a 2019-es Forma-1-es Bahreini Nagydíj hétvégéjén is a Williams. A grove-i istállónál a lassúság mellett újabb probléma is felütötte a fejét. Autóik vezethetősége teljesen eltér egymástól, mintha két különböző kocsival versenyezne a patinás brit csapat.

A vasárnapi futamot az utolsó sorból várhatja a csapat két pilótája. Kettejük közül is Robert Kubica végzett rosszabbul az időmérőn. “Nincs nagyon mit mondanom. Egész jó volt a karakterisztikája az én autómnak.” – mondta a lengyel, aki szerint szinte teljesen eltér egymástól a csapat két autója. “Az adatok is ezt mutatják. Holnap ismét az információgyűjtésre koncentrálunk.”

“A kvalifikáción kifejezetten elégedett voltam az autóval. Az utolsó körön háromtizedes előnyöm volt, amikor áthajtottam egy rázókövön és leszakadt egy darab az autóról. Négy tizedet vesztettem. Egész hétvégén kerültem a rázóköveket, majd egyszer ráhajtok és ez lesz a vége” – mondta elkeseredetten Kubica.

F1: Borzasztó helyzetben a Williams 1

George Russell kicsit optimistábban nyilatkozott az időmérő leintését követően. A tavalyi F2-es bajnok nem értékeli nagyra azt, hogy legyőzte Kubicát. “Csalódást keltő időmérő volt. Az autó sokkal jobban viselkedett a szabadedzéseken, mint a kvalifikáción. Tudjuk, hogy jelen pillanatban csak az utolsó helyezésekért harcolhatunk, de így is nagyon fontos, hogy kihozzuk a legtöbbet az adott csomagból, ma ez nem sikerült.”

Russell a visszaesés okaként a gyorsan változó körülményeket nevezte meg, ami szerinte jobban befolyásolja az ő autójukat, mint másokét, majd hozzátette: “Még mindig nagyon a szezon elején vagyunk. Ki kell elemeznünk a mai adatokat” – mondta a brit tehetség.