Max Verstappen Forma-1-es berobbanása óta állandó téma a Holland Nagydíj feltámasztása, ám az ügy nem halad simán. Tavaly úgy tűnt, visszatérhet az F1 Zandvoortba, azonban idén februárban kimondták, hogy állami támogatásra nem számíthat a helyszín, a múlt héten viszont kiderült, hogy a helyi önkormányzat 4 millió euróval azért csak támogatná a projektet.

A médiában március 31-i határidőről lehet hallani, addig kellene lezárni a tárgyalásokat, hogy 2020-ra a naptárba kerüljön a verseny, ám a főszervező Jan Lammers a napokban azt mondta, ez nem kemény határidő, inkább csak irányadó időpont.

A Forma-1 marketingért és versenyhelyszínekért felelős vezetője, Sean Bratches nem ért egyet, amolyan ultimátumot adott Zandvoortnak:

“Hadd fogalmazzak úgy, hogy ha a hely elkel, akkor öt-tíz évig nem is lesz újabb üresedés. Folynak a tárgyalások, próbáljuk tető alá hozni az üzletet, de még sok mindent rendezni kell” – magyarázta, hozzátéve, hogy ők komolyan veszik a március 31-i határidőt.

“Igyekszünk összerakni a jövő évi naptárt. A nagydíjért jelentkezők száma jóval meghaladja a szabad helyekét, bőven van miből válogatnunk.”