A Forma-1 jogtulajdonosa, az amerikai Liberty Media és a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) Londonban ma tárgyal az F1-es csapatok képviselőivel a 2021-es reformokat illetően, amelyek a sport- és műszaki szabályoktól kezdve a pénzek elosztásáig és a kiadási plafon bevezetéséig minden területet érintenek.

A nagy egyezkedés előtt – minden bizonnyal nem véletlenül – a múlt héten kiszivárgott, hogy a téli tesztelés alatt az F1 korábbi ura, Bernie Ecclestone a svájci Gstaadban található otthonában a volt Ferrari-elnök Luca di Montezemolo társaságában fogadta a Mercedes-főnök Toto Wolffot és a Racing Point-tulajdonosát, a kanadai milliárdos Lawrence Strollt, és egyebek mellett egy Forma-1-rivális széria indításának lehetőségéről is tárgyaltak.

A 2017 elején letett Ecclestone a RaceFans.netnek most megerősítette, hogy beszéltek a szakadásról, ugyanakkor ő maga sem hiszi, hogy ez sikerülhetne.

“Szerintem nem történhet meg. Egyszerűen nem tudom elképzelni, hogy mindenki egyetértsen. Az összes versenyszervezőt, mindenkit közös nevezőre kellene hozni. A baj az az ilyesmikkel, hogy mindenki csak szövegelni szeret, de amikor meg kéne húzni a ravaszt, hirtelen sok lesz a hiányzó” – mondta a sportágat három és fél évtizeden át irányító angol üzletember, aki korábban több hasonló kísérletet is “kivédekezett” a maga idején.