Daniel Ricciardo tavaly nyáron úgy döntött, a Red Bull-os folytatás helyett a Renault pilótája lesz 2019-től, náluk építi majd a csapatot és a saját karrierjét is, hogy közösen jussanak a bajnoki címekig.

A renault-s történet első fejezete ugyanakkor nem volt valami vidám, Ricciardo az Ausztrál Nagydíj időmérőjén nem jutott a Q3-ba, a futamon pedig rögtön a rajtnál megsérült az autója, később ki is állt.

Az ausztrál pilóta Melbourne után arról beszélt, hogy a hazai környezet, az azzal járó médiamegjelenések, a szurkolók igényeinek kielégítése alaposan lemerítette őt már a hétvége kezdetére is, de most azt mondja, már felszívta magát:

“Ausztráliát szeretném lezárni, elkeserítő hétvége volt, főleg, hogy a tempó meglett volna egy jobb eredményhez. Az időmérőn nem hoztam ki mindent a körömből, így aztán a rajtpozícióm se volt jó, a futamról meg nincs is mit mondani” – kezdte a Bahreini Nagydíj beharangozójában.

“Eléggé szeretem a bahreini pályát, bízom benne, hogy jobb hétvégém lesz. A versenyhétvége után pihentem egy kicsit, összeszedtem magam, feltöltődve megyek a következő fordulóra.”

Ricciardo a Twitteren is pozitív üzenetet posztolt:

“Még 20 futam van hátra. Szerettem volna tökéletes 21-et, de így a tökéletes 20 a célom. Minden oké!”