A 2019-es idényben számos helyszín Forma-1-es szerződése kifut, pillanatnyilag Barcelona, Silverstone, Hockenheim, Monza és Mexikóváros is csak az idei évre van lekötve.

Jó hír, hogy Barcelonával megkezdődtek a tárgyalások, spanyol sajtóhírek szerint ugyanis az F1 vezérigazgatója, Chase Carey csütörtökön megbeszéléseket tartott a Circuit de Catalunya képviselőivel. A szervezők által kiadott közlemény szerint a találkozó bizonyította, hogy “megvan az akarat” a Forma-1-es futam további rendezésére.

Max Verstappen berobbanása óta állandó téma a Holland Nagydíj feltámasztása, az elmúlt két évben többször is hallhattunk arról, hogy Zandvoortban újjáélesztenék a futamot, ám a legutóbbi, február eleji hír arról szólt, hogy a terv kútba esett, ugyanis állami támogatásra nem számíthatna a rendezvény.

A holland média ugyanakkor most arról tudósít, hogy mégis mozgásba lendültek a dolgok, a 2020-as rendezéshez elengedhetetlen március végi határidőig szeretnének dűlőre jutni, méghozzá közpénzből, mert ha az állam nem is, a zandvoorti önkormányzat hajlandó 4 millió euróval megtámogatni a projektet, a fedezetet az idegenforgalmi adóban látják.

“Örömmel invesztálunk a Forma-1 visszatérésébe. Büszkék vagyunk, hogy kiállunk Zandvoort és az F1 mellett” – idézte a városi tanács egyik tagját, Ellen Verheijt a Noordhollands Dagblad.