Bátorság kellett a Red Bull részéről ahhoz, hogy 2019-re a Honda motorjaira álljon át, a téli tesztelés pedig nem is adott egyértelmű választ arra, hogy bejött-e a dolog, azonban a szezonnyitó Forma-1-es Ausztrál Nagydíj azt sugallja, hogy nem döntöttek rosszul.

Melbourne-ben Max Verstappen az időmérőn az egyik Ferrarit megelőzve a 4. helyről rajtolt, majd a holland a futm során erőből előzte meg a másik ferrarist, Sebastian Vettelt, hogy aztán a címvédő Lewis Hamiltont üldözve legyen a 3.

Az energiaital-gyártó motorsportfőnöke, Helmut Marko most már szinte biztos benne, hogy idén a világbajnoki címért küzdhetnek.

“Szerintem ebben az idényben a bajnoki címért küzdünk majd” – mondta az osztrák a Gazzetta dello Sportnak. “Verstappen személyében miénk a legjobb fiatal versenyző, amihez egy jó autó és erős és megbízható motor társul.”

“Mindenki azt mondta, hogy hülyeség volt a Hondával szerződni, de szokás szerint végül nekem lett igazam. Ausztráliában például a japánok profizmusának köszönhetően minden bökkenő nélkül ki tudtuk cserélni Verstappen kasztniját (péntekről szombatra).”

“A Hondával arról tudunk egyeztetni, hogyan építsük meg a lehető legjobb autót, míg ezelőtt (a Renault-val) várnunk kellett a motorra, hogy aztán ahhoz igazíthassuk az autót.”

Bár Verstappen Hamilton nyakán futott be Melbourne-ben, a címvédő sérült autót vezetett, a holland a futamot megnyerő Valtteri Bottastól azért messze volt, a Mercedes még előrébb jár.

“Bízunk benne, hogy hamarosan tovább fejlődik a Honda és hisszük, hogy az év során eljutunk a Mercedes és a Ferrari szintjére. Évek óta nem kezdtünk ennyire erős autóval. Pierre (Gasly) is Vettel előtt végzett volna, ha nem szúrjuk el az időmérőt” – mondta erre.

F1: A Red Bull a bajnoki címre hajt 1