Bár az időmérőn behúzta sorozatban hatodik, összesen nyolcadik melbourne-i pole-ját, Lewis Hamiltonnak megint nem sikerült győznie a Forma-1-es Ausztrál Nagydíjon, a szezonnyitót csapattársa, Valtteri Bottas nyerte nagy fölénnyel.

Az ötszörös világbajnok egyszerűen nem tudta hozni a finn tempóját, a futam vége felé még a Red Bull-os Max Verstappen is fenyegette, a 2. hely volt a maximum számára.

Utólag kiderült, hogy a Mercedes padlólemezéből hiányzott egy darab, Hamilton számára pedig megkönnyebbülés volt a felfedezés:

“Valami nem volt rendben az autóval. De felesleges ezen rágódni, azzal kell dolgozni, amid van. Eleinte könnyedén tartottam a lépést Valtterivel, utána viszont nagyon küszködtem az autó hátuljával. Nem tudom, hol szereztem a sérülést, mert nem futottam rá a kerékvetőkre vagy hasonló” – mondta, hozzátéve, hogy talán az első szektorban, a Daniel Ricciardo vagy Robert Kubica autójáról származó törmelék okozta a dolgot.

“De biztató ez számomra. Keményen dolgoztam a megfelelő balanszon, úgy gondolom, egész hétvégén jó tempóm volt, minden simán ment, megvoltak a jó beállítások is, aztán egyszer csak egész másképp kezdett viselkedni az autóm, mint a formációs körön, az edzésen futott hosszú etapokon. Szóval jó tudni, volt megvolt az oka a váratlan változásnak” – magyarázta az ötszörös világbajnok.