A Red Bull motorsportfőnöke, Dr. Helmut Marko a csapatot dicséri, mivel már a szezonnyitó Ausztrál Nagydíjra is be tudják vetni a Kínára szánt frissítéseket. Vannak, akik szerint így gyorsabbak lehetnek a Mercedesnél. Marko úgy gondolja, a dolgok jó irányba haladnak a Red Bullnál.

“Nem alaptalanul bizakodunk. Versenytempó tekintetében a Ferrari mögött vagyunk, de a Mercedes előtt” – mondta. “Az RB15 egyértelműen a legjobb és legdrágább autó a Red Bull Racing történetében, ha az alkatrészek hatékonyságát és műszaki tökéletességét vesszük figyelembe.”

“Azért lehetséges ez, mert minden csapattag, minden egyes munkafázisban meg volt győződve arról, hogy újra jó úton vagyunk. Most már van esélyünk arra, hogy saját erőből győzhessünk.”

Úgy tűnik, hogy az új motorszállító partnerrel, a Hondával is jó úton halad az együttműködés.

“Korábban sok volt a negatív hang, azt mondták, hogy Honda nem lesz képes kiszolgálni az igényeinket. De még soha nem volt ennyire hibátlan téli tesztünk” – mondta.

“Több lóerő birtokában, nyilván jobban is várjuk az idei csatákat. Tavaly négy győzelmünk volt. Idén öt győzelem tűnik reálisnak. De remélem, hogy ennél is több lesz!”

A Red Bull-rajongóknak bizakodásra adhat okot mindez, de érdekes lesz látni, hogy a frissítések milyen tényleges hatással lesznek az autók viselkedésére és teljesítményére.