A 2018-as idény alatt többször is lehetett hallani arról, hogy a Ferrari csapatfőnöke, Maurizio Arrivabene és a technikai igazgató, Mattia Binotto viszonya megromlott, az utóbbi a konfliktus miatt akár távozhat is.

Végül az előbbi bukott bele a dologba, a 2014 végén érkezett Arrivabene az idei szezon előtt távozott, posztját pedig Binotto örökölte meg. Az új csapatfőnök egy friss interjúban ugyanakkor megerősítette a korábbi pletykák valóságtartalmát:

“Úgy éreztem, hogy már nincs lehetőségem jól végezni a munkámat, és ezt nem is titkoltam. Igen, igaz, érdeklődtek irántam más csapatok, a tapasztalatomnak értéke van a Forma-1-ben” – mondta a Corriere della Serának, hangsúlyozva ugyanakkor, hogy Arrivabenével tisztán szakmai ellentéteik voltak.

“Mindenkitől tanulok, még Mauriziótól is tanultam, amiért hálás is vagyok neki. A személyes kapcsolatunk mindig jó volt. Sosem veszekedtünk. A gondot a vízió, a csapat irányítása és a versenyhétvégék jelentették, ezeket illetően eltérő elképzeléseink voltak.”

F1: Majdnem felmondott a Ferrari-főnök 1

A Ferrari remekül szerepelt a téli teszteken, sokan az olasz csapatot tartják 2019 favoritjának, de Binotto szerint továbbra is a címvédő Mercedes számít a fő esélyesnek.

“Szerintem még mindig a Mercedes az első csapat, őket kell legyőzni. Erős alapokon álló csapat, tudják, hogyan kell gyors autót építeni és meg is van ehhez minden képességük és erőforrásuk. Ha kezdetben nehézségeik is lennének, leküzdik majd őket.”

A csapatfőnök ezzel együtt nem titkolja, hogy elégedettek a 2019-es modelljükkel, az SF90-essel, az autó “stabil, kiszámítható”.

“Ez volt a cél, ugyanis a tavalyi évben pont ez volt az egyik problémánk” – árulta el.