Németországban, Nagy-Britanniában, Olaszországban és Spanyolországban egy ideje már kérdéses a Forma-1-es futam további sorsa, nemrég pedig Mexikó is felkerült a problémás helyszínek listájára.

A Liberty Media ügyvezető igazgatója, Greg Maffei szerint Bernie Ecclestone hibája, hogy idáig fajult a helyzet. “Bernie nagyon jó munkát végzett, de bizonyos értelemben túl jót, és teljesen kivéreztette a promótereket” – mondta Maffei.

“Sok problémánk van. Részben azért, mert a nyitottságunk miatt az egyes helyszínek látják az árakat, részben pedig azért, mert azóta Bernie sokuknak duruzsolta a fülébe, hogy túl sokat fizetnek.”

“Egyes helyszíneken, mint például Mexikóban vagy Spanyolországban, a kormányzati támogatásokat vágnák vissza, ez is elég nagy kihívást jelent.”

Maffei szerint a Liberty nyitott arra, hogy visszavigye Afrikába az F1-et. “Továbbra is dolgozunk Miamin, de sok akadályt kell leküzdenünk. Megvizsgáltunk más amerikai alternatívákat is, köztük Las Vegast, de beszélünk afrikai helyszínekről is.”

“Terjeszkedünk Vietnámban, esetleg jöhet egy második kínai futam, aztán Afrika. De még nem jött el az ideje annak, hogy bármit is bejelentsünk. Fontos, hogy fenntartsuk a helyes egyensúlyt a hagyományos és az új helyszínek között.”