A 21 éves Max Verstappen idén ötödik Forma-1-es évét kezdi, harmadik teljes szezonját a Red Bull nagyobbik csapatánál. Az alakulat az idei évtől a Honda motorjaival versenyez, az energiaital-gyártó motorsportfőnöke, Helmut Marko pedig kerek perec kijelentette, hogy a cél az élen való küzdelem, még pontosabban az, hogy Verstappent az F1 történetének legfiatalabb bajnokává tegyék.

A csapatfőnök, Christian Horner is bízik benne, hogy fiatal versenyzője a címvédő Lewis Hamilton ellenfele lesz idén, a Daily Mail kérdésére, hogy elcserélné-e a hollandot az ötszörös világbajnokra, így felelt:

“Nem. Max a jövő. 21 éves és még mindig fejlődik. Ő és Lewis is fenomenális versenyzők. Lewis minden idők egyik legjobbja – Max is nyert már futamokat, de a bajnoki címért még nem küzdött, viszont a képességeit, a tempóját, a versenyképességét tekintve ott lehet Lewis szintjén” – magyarázta.

“A tavalyi év második felében Hamilton után Max szerezte a legtöbb pontot, ez bizonyítja, hogy milyen jól versenyzett. Max egyesek kritizálták, amiért a (brazil) futam után kimutatta az érzéseit Oconnal szemben, de legalább megvan benne a szenvedély. Az emberek kötődnek az ilyesmihez.”

“Ezért is van ekkora szurkolótábora. Nem akarunk színtelen-szagtalan figurákat. Lewis is erős karakter, vagy imádják, vagy utálják. Ez jó. Nagyon fontos, hogy ilyen legyen a Forma-1 2020 után, a pilóták legyenek a sztárok.”