2021-ben – elvileg – nagy változás jön a Forma-1-ben: új szabályok, új kereskedelmi megállapodások, a feje tetejére áll minden. Az új Concorde Agreementet persze nem lesz könnyű megfogalmazni, mert ahány fél, annyiféle érdek, ráadásul a Red Bull is megint belengette, hogy kiszáll a sorozatból.

Christian Horner csapatfőnök szerint amennyiben a kínált feltételek nem elég jók a Red Bull számára, a csapat keres magának más időtöltést. “Ha nem tetszenek a tervek, Dietrich Mateschitz tulajdonos lezárja ezt a projektet, és ez szíve joga” – mondta Horner.

“Szenvedélyesen szereti a motorsportot, az F1-et, nagyon felvillanyozta a hondás együttműködés, de az F1-nek is adnia kell valamit a Red Bull brandnek. Izgalmasnak, költséghatékonynak kell lennie, remek versenyekkel, ahol ugyanolyan feltételekkel szállunk harcba, mint a nagy gyártók.”

Horner egyébként nincs teljesen egyedül a véleményével, az Alfa Romeo-csapatfőnök Frederic Vasseur is változást szeretne. “Jelenleg van tíz csapatunk, teljesen eltérő szerkezetekkel és költségvetésekkel” – így Vasseur.

“Őszintén kell újratárgyalnunk a feltételeket, mert a jelenlegi helyzet legalább hat csapat számára fenntarthatatlan. A cél a túlélés 2021-ig, de ennek változnia kell.”