Miután Daniel Ricciardo tavaly nyáron nagy meglepetésre bejelentette, hogy 2019-től a Renault pilótájaként folytatja, a Red Bull a Toro Rossó-s ifjonc, Pierre Gasly előléptetése mellett döntött.

Bár a Red Bull Racingnél a francia lesz az idősebb, az immár ötödik szezonját kezdő Max Verstappen mellett a maga bő egy idényével Gasly számít a zöldfülűnek. Ez nem is gond, de az már igen, hogy a téli tesztelésen ezt két autótöréssel húzta alá.

A Red Bull motorsportfőnöke, Helmut Marko szerint ez nem fér bele, főleg, hogy szerinte a Honda-motorral minimum öt futamgyőzelmet kell hozniuk és a világbajnoki címekre is esélyük lehet.

“Gasly második balesete után elfogytak a pótalkatrészeink, így Max nem is igazán tudott vezetni az utolsó napon” – panaszolta az osztrák.

“A Gaslyhoz való hozzáállásunkon ez nem változtat, de a teszteken látottak alapján ő még nincs Verstappen szintjén. Persze nem is számítottunk rá, hogy ott lesz. A két baleseten kívül tökéletesen szerepelt a teszten, de a második autótörése különösen rosszul jött a csapatnak. Nem szabad újra ilyeneket csinálnia.”

Marko az F1 és a Brexit viszonyáról is beszélt. A Mercedes-főnök Toto Wolff óriási veszélyként tekint a megegyezés nélküli Brexitre, szerinte az komolyan sújthatja majd a nagy-britanniai központú csapatokat – a Ferrarin, az Alfa Romeón és a Toro Rossón kívül mindenkit –, de a Red Bull-fejes nem aggódik ennyire:

“Nem eszik olyan forrón a kását! Az országnak tovább kell majd működnie. Lehetnek majd kellemetlenségek, nehézségek, lehet, hogy késni fog ez-az, de nincs ennek akkora jelentősége.”