Dr. Helmut Marko, a Red Bull motorsportfőnöke múlt héten Barcelonában arról beszélt, miszerint a McLaren 2019-re sem mozdult el a mezőny végéről.

“A Ferrari fejlődött és jelenleg is ők állnak az élen, utána következünk mi, a Red Bull Honda, majd a Mercedes. Az élmezőnyt egy igen szoros középmezőny követi, a McLaren és a Williams pedig a rajtrács végén vannak.” – mondta a Speed ​​Week interjújában.

A McLaren spanyol pilótája Carlos Sainz válaszolt volt főnöke szavaira:

“Tiszteletben tartom a véleményét, de tudom, hogy hol vagyunk. Ez nagyjából azt jelenti, ott ahol tavaly voltunk,” – mondta Sainz egy mclarenes szponzori eseményen.

“Biztos vagyok benne, hogy a számok ezt mutatják, így ez nem vitatható. Csak annyit mondhatok, hogy több kört tudtunk megtenni az idei téli teszteken, mint bármikor korábban. Azt, hogy hatodik vagy kilencedik helyen leszünk, előre megmondani lehetetlen. De Ausztráliára nagyon készül a csapat és felkészültebbek leszünk, mint az előző években.”

Az idény folyamán a tavaly év végén a Forma-1-et elhagyó Fernando Alonso is teszteli majd az idei autót, hogy segítse a fejlesztést, amivel az utódjának semmi problémája.

“Hogy őszinte legyek, nem bánom!” – mondta Sainz a Sky Newsnak.
“Úgy gondolom van elég tapasztalatom, hogy kihagyjak egy év közbeni tesztet. Az, pedig hogy Fernando szerepet vállalt a teszteken, jó rálátást biztosít számunkra, amikor a múlt évi autóval hasonlítjuk össze az idei autónk képességeit.”