A Renault 2016-ra újjáélesztett gyári csapata idén már negyedik idényének fut neki, a francia alakulat újabb előrelépést remél. 2021-ben már bajnoki kihívók szeretnének lenni, így elengedhetetlen, hogy folytatódjon az építkezés és a fejlődés, de a csapatfőnök, Cyril Abiteboul úgy látja, továbbra is a középmezőnybe tartoznak majd.

“A teszten megtett táv tekintetében a harmadikak voltunk, és az autóval nincs semmilyen alapvető probléma. Közelebb vagyunk az élmezőnyhöz, mint korábban. A becsléseink szerint gyakorlatilag egy szinten vagyunk a Toro Rossóval, a Haasszal, az Alfa Romeóval és a McLarennel, a Red Bull formája viszont egyelőre rejtély számunkra” – magyarázta a német Auto Motor und Sportnak.

A Renault technikai igazgatója, Nick Chester bizakodó:

“Az új motor erősebb. Nagyon elégedettek vagyunk vele. Azt nem árulhatom el, mekkora a teljesítmény, de jó előrelépés. Úgy vélem, (a motorral) a Renault megközelítette a Ferrarit és a Mercedest” – mondta a spanyol El Confidencialnak.

“Szerintem igazán versenyképes Renault-t láthatunk idén. Az első három csapat még messze van, de szeretnénk csökkenteni ezt a lemaradást, és legalább egyszer a dobogóra akarunk állni idén.”

“Ugyanakkor a jövőbe is tekintünk. 2021-ben világbajnokok akarunk lenni. Idén bizonyítanunk kell, hogy közelítünk az élmezőnyhöz, 2020-ban már rendszeresen dobogós helyeket kell hoznunk, aztán 2021-ben már a bajnoki címért akarunk küzdeni. Ez a terv” – folytatta.

A Renault-nál idén a már 2017 óta alkalmazott Nico Hülkenberg és a Red Bulltól átigazolt Daniel Ricciardo vezet majd.