Miután világossá vált számára, hogy a McLarennél nem számíthat újabb bajnoki címekre, sőt futamgyőzelmekre sem, Fernando Alonso pár éve úgy döntött, más kategóriákban is kipróbálja magát, hogy bizonyítsa, ő minden idők egyik legjobb autóversenyzője.

A kétszeres világbajnok spanyol az autóversenyzés hármas koronájának megszerzését tűzte ki célul, azaz a már korábbról meglévő F1-es monacói futamgyőzelmei mellé az amerikai Indy 500-ast és a Le Mans-i 24 órást is be akarta gyűjteni.

Alonso 2017-ben a McLaren segítségével nekifutott az Indynek, de kiesett, tavaly viszont a Toyota színeiben megnyerte a Le Mans-i 24 órást, idén pedig újra próbálkozik majd az amerikai versennyel is – ha összejön, Graham Hill után ő lesz a második pilóta, akinek meglesz a korona.

A napokban a spanyol Radio Marca megkérdezte az ötszörös világbajnok Lewis Hamiltont, hogy ő szeretne-e az F1-en kívül is bizonyítani, szeretné-e a hármas koronát, de az angol elég határozott nemmel felelt:

“Egészen tavalyig még csak nem is hallottam a hármas koronáról” – árulta el az angol a nem túl hízelgő tényt. “És nem is érdekel különösebben, nem igazán akarok ezzel foglalkozni.”

Hamilton korábban elmondta már, hogy a Forma-1-es versenyzés befejezése után igyekszik majd távol maradni az F1-től, az autóversenyzéstől, ugyanis számos más dolog is érdekli – zene, divat –, azokra szeretne majd koncentrálni, amikor végre lesz rájuk ideje. A 34 éves angol mercedeses szerződése a jövő év végéig szól.