Valtteri Bottas 2018-ban pocsék évet produkált a Mercedesnél, részben a pechje miatt is, de egyértelműen Lewis Hamilton árnyékában volt, az angol kedvéért félreállt, végül a három élcsapat hat pilótája közül egyedüliként győzelem nélkül, a bajnokság 5. helyén zárta a szezont, míg csapattársa nagy előnnyel húzta be a bajnoki címet.

A finn nemrég arról beszélt, hogy a télen mindent megrágott, eldöntötte, hogy idén nem lesz másodhegedűs, önző lesz, a saját céljait igyekszik majd elérni.

Hamilton is úgy érzi, hogy csapattársa idén nagyobb kihívást nyújthat majd, mint eddig:

“Nem az a típus vagyok, akinek előre elvárásai vannak, de azért feltételezem, hogy idén igyekszik majd agresszívebb lenni. Biztos vagyok benne, hogy keményebben küzd majd, már a felkészülést is keményebben csinálta.”

“Mindig is nagyon elszánt volt, amióta csak megérkezett, ez sosem változott. Biztosan tudja, milyen területekre kell koncentrálnia a stábjával együtt. Én a monitorok mögül csak a feje búbját látom, szóval nem tudom, mennyiben változott a megközelítése, de majd kiderül, amikor elindul a verseny.”

“Minden csapattársnak más tulajdonságai vannak, mások az értékeik, más a munkamoráljuk. Összességében talán Valtteri a legkerekebb ebben a tekintetben az összes eddigi csapattársam közül és talán a legszerényebb is, akivel eddig dolgom volt.”

A győzelmeket ugyan nem szállította tavaly, de Hamilton így is nagyra értékeli Bottas munkáját:

“Nagyon fontos eleme az egésznek, miatta is van olyan jó légkör a csapatnál. A csapat mindkettőnket nagyon hajt, hogy az abszolút maximumot nyújthassuk. Az elmúlt két évben két bajnoki cím megszerzéséhez járult hozzá, most pedig azért dolgozunk majd, hogy hozzuk a következőt.”