A spanyolországi Barcelonában kedden délelőtt újra pályára gördültek a Forma-1-es autók, megkezdődött a 2019-es előszezoni tesztelés második négy napja.

A leggyorsabb az újonc Antonio Giovinazzi volt az Alfa Romeóval, igaz, bőven elmaradt a múlt heti csúcsoktól, egyelőre senki nem villantott nagy időt.

Mögötte egy tizedmásodpercen belül sorakozott a Red Bull-os Pierre Gasly és a ferraris Charles Leclerc, a többiek már mind jelentősebb hátránnyal zárták a nap első felét. A Ferrarinál beütött az idei tesztelés első műszaki problémája, az olasz csapat monacói ifjonca a hűtés gondjai miatt csak 29 kört tett meg. Az SF90-est délutánra Sebastian Vettelnek adja át.

George Russell a múlt héten két és fél napos késéssel megérkezett Williamsszel most először futott a többiekéhez mérhető időt, 1,3 másodpercet javított a csapat eddigi legjobbján.

A legszorgalmasabb a Haas volt Kevin Magnussennel, a dán 84 kört tett meg az ebédszünetig, de Lewis Hamilton is beletett 83 kört az erre a hétre alaposan átalakított Mercedesbe – a W10-es teljes fejlesztési csomagot kapott új első szárnnyal, orral, motorborítással és padlólemezzel.

A körözést egyetlen alkalommal kellett megszakítani, a piros zászló azért került elő, mert Lando Norris a pályán állt meg a McLarennel.

F1: Átalakult a Mercedes, elromlott a Ferrari 1