Barcelonában kedden újraindult a tesztelés a 2019-es előszezoni felkészülés második négy napjával.

A tesztre délután befutott a McLaren volt versenyzője, Fernando Alonso, ami szerencsét hozott a wokingi alkulatnak, ugyanis ők zártak az élen Lando Norrisszal. Azért nem lehettek maradéktalanul elégedettek, ugyanis délelőtt hidraulikai hiba miatt állt le az MCL34-es a pályán, majd nem sokkal a csúcskör után újra történt valami – 80 kör jött össze.

A McLarentől alig 6 ezredmásodperccel elmaradva lett a második Pierre Gasly a Red Bull-lal, míg a Racing Point-os Lance Stroll bő egytizedes hátránnyal volt a harmadik.

A kanadai mögött zárt Sebastian Vettel a Ferrarival, az olasz csapatnak felemás napja volt, ugyanis délelőtt Charles Leclerc csak 29 kört tett meg, miután az autó hűtésével gondok akadtak.

A Mercedes radikálisan átalakított autóval tért vissza erre a hétre, a W10-esen az első szárny, az orr, az oldalsó légterelők, a motorborítás és a padlólemez is más volt, de a bajnokcsapatnak még a nagy riválisénál is rosszabbul sikerült a kedd: délelőtt Lewis Hamilton még tisztességes, 83 körös távot ment, de délután Valtteri Bottas alatt már az első körén leállt az autó, erőforrást kellett cserélni, a finn a nap végéig is csak hat további kört tett meg.

A legszorgalmasabb csapat a Renault volt, Daniel Ricciardo és Nico Hülkenberg együtt 157 kört hozott ki az R.S.19-esből, de megsüvegelendő Gasly 136 és a haasos Kevin Magnussen 131 köre is, a múlt héten két és fél nap késéssel induló Williamsnek pedig úgy kellett a George Russell által hozott 119 kör, mint egy falat kenyér.

F1: Alonso benézett a tesztre, élre ugrott a McLaren 1