A Forma-1-ben az idei évre új súlykorlátot vezettek be, a pilóták és az ülés együttes tömegét 80 kg-ban határozták meg, ez mindenkire vonatkozik, akármennyit is nyom, a könnyebb versenyzőknél több ballaszttal egészítik ki a súlyt, ez pedig véget vetett a hosszú évek óta tartó koplalási kényszernek.

Az ötszörös világbajnok Lewis Hamilton (is) kihasználta ezt, az idei télen bátrabban étkezett és keményebben edzett, elárulta, hogy 5 kg-ot szedett fel.

“De még a határon belül vagyok, szóval minden rendben. Jobb formában vagyok, mint bármikor, nagyobb súlyokat is tudok emelni. Az elmúlt 12 évben a pilótáknak egy adott súlyban kellett lenniük, ami nem volt valami jól. Kihagyott étkezések, kis adagok, nem volt mindig megfelelő energiaszintünk. De a szabályváltozásnak köszönhetően most már sokkal jobb” – magyarázta.

“Egészségesebbek lehetünk, én egészségesebbnek érzem magam, mint bármikor az elmúlt 12 évben. Többet ehetek, talán jobban is alszom, több az energiám is.”

“Izgalmas kihívás volt, hogy az edzésben is magasabb fokozatra kapcsolhattam. Nincs személyi edzőm, de több emberrel is kapcsolatba léptem, egy-egy hetet dolgoztam velük, ami szintén érdekes volt.”

“A cél a kidolgozottabb, hatékonyabb izomzat. Nem akarok a Hulk lenni, de eltart egy darabig a megfelelő módon felépíteni az izmokat. Nagyon jó volt, hogy annyit ehettem, amennyi jólesett, ugyanis szeretem a nagyobb adagokat” – mondta, hozzátéve, hogy idén már a palacsinták, a Cheetos is belefért az étrendbe.