Valtteri Bottas győzelem nélkül zárta a 2018-as szezont, miközben csapattársa, Lewis Hamilton nagy fölénnyel nyerte meg a vb-címet. Bottasnak az idén muszáj lenne valami nagyot alakítania, máskülönben biztosan nem hosszabbít vele szerződést a Mercedes (2020-ra csak opciója van).

Bottas a barcelonai tesztelésen azt mondta, hogy muszáj lesz elérnie a saját maga elé kitűzött célokat, de nem érzi úgy, hogy a benne rejlő potenciállal kapcsolatban bármit bizonyítania kellene a Mercedesnek.

“Még mindig úgy érzem, hogy nem értem el semmit a Forma-1-ben” – mondta Bottas. “Saját magam számára sokat kell még elérnem, meg kell valósítanom a céljaimat. Sok dolgom van még az F1-ben.”

“Senki másnak nem kell bizonyítanom, kizárólag magamnak. A csapat pontosan tudja, mire vagyok képes, de rajtam, illetve csapatként rajtunk áll, hogy mindig a legjobb szintemen tudjak teljesíteni. Pontosan tudom, mire vagyok képes, ha mindent beleadok.”

“Az előző csalódást keltő szezon volt, haragudtam is magamra, hogy még mindig nem sikerült elérnem azt, amiért az F1-ben vagyok.”

Bottasnak új versenymérnöke is lesz az idei szezonban. “Mentálisan felkészültnek érzem magam az egész évre, de ebben a sportban a részleteken múlik minden. Képes vagyok Lewis szintjén teljesíteni, de stabilan képesnek kell lennem erre.”