A Ferrari új csapatfőnöke, Mattia Binotto az új autó múlt pénteki bemutatóján kérdésre arról beszélt, hogy a négyszeres világbajnok Sebastian Vettel és az újonc Charles Lecelrc közül egyértelműen az előbbire építenek majd idén.

“Szerintem teljesen normális, hogy bizonyos helyzetekben Sebastian élvez majd elsőbbséget, különösen az idény elején” – mondta Binotto.

A Ferrari tavaly nem volt valami határozott a pilótasorrend, a csapatutasítások terén, míg a korábban az egyenlőséget hirdető Mercedesnél kíméletlenül áldozták fel Valtteri Bottas versenyét, ha Lewis Hamiltont előnyhöz lehetett juttatni. A Mercedes-főnök, Toto Wolff így reagált a ferraris kolléga nyilatkozatára:

“Először is úgy gondolom, hogy Mattia óriási feladat előtt áll, és szerintem a maga módján akarja intézni a dolgokat. A csapatutasítás mindig is ellentmondásos téma. Tavaly esett róluk a Mercedesnél az pedig, hogy a Ferrarinál már az idény elején kimondanak ilyesmit, igazi szándéknyilatkozatként értékelhető.”

Wolff általánosságban méltatta Binottót:

“Elég régóta ismerem Mattiát, előbb motorfőnökként, majd technikai igazgatóként, most pedig csapatfőnök lett. Nagyra tartom őt. Nagyon intelligens ember, aki tudja, hogyan kell manőverezni a paddockban, komoly tényező lesz!”