Sebastian Vettel idén már ötödik évét kezdi a Ferrarival, de bajnoki címet még nem nyert velük, tavalyelőtt és tavaly versenyben volt, de lemaradt. A sztori eddig kísértetiesen hasonlít elődjéére, Fernando Alonsóéra, aki az ötödik ferraris éve végén a sikertelenség miatt távozott, annak ellenére is, hogy még két évre volt szerződése.

Vettel 2020-ig írt alá a Ferrarival, és azt mondja, akármi is lesz, maradni fog, amíg nem szerez bajnoki címet a Scuderiával:

“Köztudott, hogy a szerződésem 2020-ig szól, szóval ne számítsanak semmi meglepetésre. Jól érzem itt magam, a célom pedig egyértelműen a világbajnoki cím megszerzése. Eddig nem sikerült elég közel jutni hozzá, szóval még mindig van dolgunk, és úgy érzem, ez az én küldetésem, ezért vagyok itt” – fogadkozott a 31 éves német.

“Nyilván szeretek versenyzi, imádok versenyezni, szenvedélyem a vezetés, ráadásul szenvedélyesen szeretem a csapatot, a Ferrarit is, ez motivált egész gyerekkoromban. Számomra egyértelmű, miért vagyok itt” – mondta a négyszeres világbajnok.

Vettel példaképe, Michael Schumacher 1996-ra szerződött az akkor már bő másfél évtizede nyeretlen Ferrarihoz, az első konstruktőri címet 1999-ben szerezték meg, majd 2000-ben jött az első dupla, az egyéni és konstruktőri bajnoki siker, amit aztán további négy követett még.

A Ferrari 2007-ben Kimi Räikkönennel nyert utoljára egyéni világbajnokságot, eddigi utolsó konstruktőri bajnoki címük pedig 2008-ban volt.