Hétfőn a mezőnyből harmadikként a Williams-csapat megmutatta 2019-es autójának festését egy tavalyi modellen, de azonnal felröppentek a pletykák, miszerint az FW42-es építésével rosszul áll a csapat, a Renault-val és a Racing Pointtal együtt lekéshetik a teszt kezdetét.

A Renault-nak sikerült eléggé felpörgetnie a dolgokat, szombaton Barcelonában már pályára gurult az idei autó, a Williams viszont már a hét közepén lefújta a szombati filmezési napot, ma délelőtt pedig azt is bejelentették, hogy a teszt első napján, hétfőn még nem tudják elkezdeni a munkát, talán kedden jön az új modell.

“A téli tesztelésünk kezdését sajnos keddre kellett halasztanunk. Hihetetlenül sűrű telünk volt Grove-ban, keményen dolgoztunk, hogy felkészítsük az FW42-est az idényre, de az erőfeszítéseink ellenére még kell egy kis idő ahhoz, hogy az autó készen álljon. Az elsődleges célunk természetesen az, hogy a lehető legjobb autót vigyük a pályára, és ez néha tovább tart, mint terveztük. Nyilván nem ideális, de azért nem is a világ vége” – mondta a de facto csapatfőnök, Claire Williams.

“Az elvesztett nap természetesen megnehezíti majd a dolgunkat, de így is marad hét tesztnapunk, amelyet igyekszünk majd maximálisan kihasználni az első futamra való felkészülésre” – tette hozzá.

A Racing Point (leánykori nevén Force India) terveiről továbbra sem tudni biztosat.