A Ferrari 2017-ben és tavaly is versenyképes autóval állt elő, ám a Mercedes legyőzése nem jött össze. Az olasz csapat idén újra nekifut, méghozzá a ma délelőtt leleplezett új járgánnyal, az SF90-essel.

Az előző két év relatív sikertelensége után a Scuderiánál két fontos változás is történt az idei évre, egyrészt Kimi Räikkönent a saját nevelésű tehetségre, a tavaly az Alfa Romeo Saubernél bemutatkozott Charles Leclerc-re cserélték, másrészt a csapat élén is személycserét hajtottak végre, távozott Maurizio Arrivabene, a csapatfőnöki posztra az addigi technikai igazgató, Mattia Binotto került, aki a bemutatón három szóban határozta meg az alakulat új vezérelvét: hatékonyság, erő, emberek.

Maga az SF90-es külseje nagyon ütősre sikerült, a korábbi pletykáknak megfelelően az autó a Red Bulléhoz hasonló matt fényezést kapott, a főszponzor Philip Morris “Mission Winnow” kampányának matricái pedig (részben) feketék lettek, ami kimondottan agresszív megjelenést kölcsönöz az autónak.

 

F1: Rég volt ilyen ütős egy új Ferrari 1
F1: Rég volt ilyen ütős egy új Ferrari 2

F1: Rég volt ilyen ütős egy új Ferrari

F1: Rég volt ilyen ütős egy új Ferrari

F1: Rég volt ilyen ütős egy új Ferrari 12
F1: Rég volt ilyen ütős egy új Ferrari 13
F1: Rég volt ilyen ütős egy új Ferrari 14
F1: Rég volt ilyen ütős egy új Ferrari 15
F1: Rég volt ilyen ütős egy új Ferrari 16
F1: Rég volt ilyen ütős egy új Ferrari 17
F1: Rég volt ilyen ütős egy új Ferrari 18
F1: Rég volt ilyen ütős egy új Ferrari 19
F1: Rég volt ilyen ütős egy új Ferrari 20
Fotó megosztása:

Kattints a képre, galéria nyílik!

“2018-ban szép eredményeket értünk el, ez az autó pedig a tavalyi továbbfejlesztése. Nincs forradalmi újítás, egyszerűen csak igyekeztünk még magasabbra tenni a lécet, a lehető legextrémebb megoldásokat alkalmazni” – kezdte Binotto az SF90 jellemzését.

“Van pár magától értetődő változás, mint az első szárny, ami a szabályváltozásokból fakad. De ha megnézzük a részleteket, látszik, hogy feszegettük a határokat. A felső légbeömlő nagyon keskeny, nagyon szűk. És ha megnézzük a kasztni hátulját, nagyon-nagyon keskeny, ami a motorbeépítés kívülről nem látható megoldásainak köszönhető. Nagy munkát végeztünk, és ez a végeredmény. Nekünk tetszik.”