A Ferrari pilótát cserélt 2019-re, Kimi Räikkönent nyolc közös év után elengedték, helyére a tavaly az Alfa Romeo Saubernél bemutatkozott neveltjüket, Charles Leclerc-t igazolták.

Räikkönen az F1-nek ugyanakkor nem intett búcsút, néhány nap alatt új szerződést tárgyalt le magának, lecsapott Leclerc helyére az Alfa Romeónál. A 2007-es bajnok szerint régi-új csapata – ne feledjük, 2001-ben a hinwilieknél mutatkozott be – jobban passzol az alkatához, nincs politizálás, intrika, csak a versenyzésre koncentrálnak. Leclerc-nek azt tudja javasolni, hogy ő is ezt tegye a Ferrarinál.

“Ismeri a csapatot, hiszen pár éve már a Ferrarihoz tartozik, szóval nem lesz számára új a hely. De a Ferrari különleges csapat. Néha kicsit terhes (ott dolgozni), de ez mindig is így volt, és a legokosabb, ha ő nem folyik bele a dolgokba, csak teszi, amire szerződtették” – nyilatkozta az Alfa Romeo szerdai sajtóeseményén.

“Az tuti, hogy itt (az Alfa Romeónál) sokkal lazább az atmoszféra. Itt sokkal inkább a versenyzés van a középpontban, sokkal kevesebb a politika, a baromságok. Igazából mindenkinek könnyebb így, szerintem mindenki jobban szereti ezt.”

Räikkönen kérdésre elárulta, hogy volt ferraris csapatfőnöke, a vele már-már baráti viszonyt ápoló Maurizio Arrivabene kirúgásáról ő is csak akkor értesült, amikor a nagyközönség, valójában édesanyja partnere szólt neki, hogy látta-e a hírt, míg mostani főnökét, Frederic Vasseur-t így méltatta:

“Arról természetesen tudtam, hogy milyen sikeres volt a Forma-2-ben, a GP2-ben, a GP3-ban, de személyesen nem ismertem addig, míg az Alfa Romeóhoz nem jöttem, de azt kell mondjam, hogy nagyon is versenyzőalkat, arra koncentrál, hogy mi kell ahhoz, hogy eljussunk a pályára és hogy ott jól szerepeljünk.”

Räikkönen: Kevesebb politika, kevesebb baromság 1