Tavaly botrányosan rossz éve volt a Williamsnek, a konstruktőri bajnokság utolsó helyén zárt az egykor szebb éveket is megélt csapat. Claire Williams szerint nagy szerepet játszott csapata helyezésében, hogy a középmezőny egyes tagjai gyártókkal fonódtak össze.

“A jelenlegi szabálykörnyezetben nehéz boldogulniuk a teljesen független konstruktőröknek” – jelentette ki Claire Williams. “Valószínűleg ez volt az egyik oka annak, hogy visszacsúsztunk a tizedik helyre, miközben bizonyos csapatok között teljesen másmilyen munka folyik.”

“Ez ugyanakkor belefér a jelenlegi szabályokba. Az egyik oka, amiért annyira támogatjuk az FIA és az FOM munkáját, hogy újraírjuk a közös használatra engedélyezett alkatrészek listáját.”

“Mi hihetetlenül büszkék vagyunk arra, hogy valódi konstruktőrök vagyunk, és a versenyautóinkat teljes egészében házon belül, saját magunk építjük.”

“Ha engem kérdeznek, ez az F1 alapeleme, nem szabadna felhígítani valami bő lére eresztett alkatrészlistával. Alig várom az előttünk álló változást.”

“Mindannyian tudjuk, hogy 2021-ben megváltozik a Forma-1, ami lehetőséget ad majd az olyan csapatoknak, mint amilyen a miénk.”