Ugyan a Red Bull szerint épp a Mercedes lobbizott keményen az idén életbe lépő aerodinamikai szabályokért, hogy ezzel javítsák az autójuk követési-előzési képességeit, a címvédő csapatfőnöke, Toto Wolff szerint épp ellenük születtek az új előírások, az öt éve tartó sikersorozatukat akarják megtörni idén.

“Egyre fogy a levegő. Ha egy csapat dominál, a szabályokat mindig átírják, hogy hátrányba hozzák az adott alakulatot. Már-már ciki. A 2019-es aerodinamikai szabályváltozással a Forma-1 erősorrendjét kívánják megváltoztatni. Láttunk már ilyet korábban a Ferrari és a Red Bull kapcsán is. Meg kell őriznünk a motivációnkat, magasra kell tennünk a lécet” – mondta a német Motorsport-Total.comnak.

“A feladatunk évről évre nehezebb. Mi jelentjük a mércét, de ez csak motivációt ad az ellenfeleknek. Be kell ismernünk, hogy nagyon erősek a riválisaink, és el kell fogadnunk, hogy az idei évben elveszíthetjük a világbajnoki címet” – folytatta Wolff.

A Mercedes szerdán mutatja be 2019-es autóját, a W10-est Silverstone-ban, ahogy az elmúlt két évben, idén is a világbajnok Lewis Hamilton és Valtteri Bottas vezeti majd a járgányt.