Pierre Gasly az idei szezonra megkapta a nagy esélyt, Daniel Riccardo Renault-hoz való igazolása után a Red Bullnál bizonyíthat Max Verstappen csapattársaként. A francia szerint a holland versenyző “valószínűleg a legtehetségesebb pilóta” az egész F1-es mezőnyben.

Persze, érthető, hogy Gasly ilyesmit mond: ha véletlenül legyőzné Verstappent, akkor ő lenne az ász, ha viszont kikap tőle, az csak papírforma, hiszen a legtehetségesebbtől nem szégyen kikapni.

A két versenyző egyébként ismeri egymást, gokarttal még versenyeztek is egymás ellen. “Az a célom a Forma-1-ben, hogy világbajnok legyek, aki pedig világbajnok akar lenni, annak a legjobbakat is le kell győznie” – mondta Gasly.

“Jelenleg valószínűleg Max a mezőny legtehetségesebb versenyzője, óriási lehetőség, hogy egy csapatban versenyezhetek vele.”

“Ennél jobb dolgot nem is kérhettem volna: ez lesz a második évem az F1-ben, még fejlődnöm kell, és sokat tanulnom. Az, hogy ilyen versenyképes csapattársam lesz, még jobb teljesítményre sarkall majd.”

“A gokartos évek során megtanultuk tisztelni egymást, és ez a legfontosabb dolog: ha tiszteled a másikat, és tudod, hogyan kell szétválasztani a pályán belüli és kívüli dolgokat, minden rendben megy.”