A Haas, a Toro Rosso és a Williams után a Renault-csapat is megmutatta idei autóját, leleplezték az R.S.19-est.

A 2016-ban kezdődött újabb gyári korszak negyedik autóját a csapatnál harmadik évét kezdő Nico Hülkenberg, valamint a Red Bulltól átcsábított Daniel Ricciardo vezeti majd.

A Renault 2016-ban a konstruktőri bajnokság 9. helyén zárt, 2017-ben a 6. lett az alakulat, tavaly pedig már a “best of the rest”, azaz a 4. hely lett az övék. Az idei cél a három nagycsapathoz való közelebb férkőzés, az alkalmi dobogós helyezések elérése lesz.

A csapat elnöke, Jerome Stoll azt hangsúlyozta, hogy az idei évtől a Renault “valódi tényező” akar lenni, míg a csapatfőnök, Cyril Abiteboul azt mondta, “még többért szeretnénk küzdeni, a motor terén pedig a kiválóság a cél”. A Renault motorfőnöke, Remi Taffin ezt azzal támogatta meg, hogy “az elmúlt öt év legjobb telének” nevezte az ideit a fejlesztés tekintetében.

“Bonjour. Je m’appelle Daniel. Csak franciául akartam tanulni” – válaszolt Ricciardo viccelődve, amikor arról kérdezték, miért szerződött a Renault-hoz.

“Sok minden történt tavaly, nagy döntést kellett meghoznom, de úgy éreztem, ez a megfelelő hely számomra a karrierem következő szakaszára. Ambícióban nincs hiány, senki sem dől hátra, helyette nagy cél van előttünk, amit izgalmasnak találok. Szeretném meghálálni a csapat bizalmát” – mondta a homo novus, a hétszeres futamgyőztes ausztrál az új kezdetről.