A mercedeses Nico Rosberg 2016-ban ért Forma-1-es pályafutása csúcsára, amikor 11. szezonjában a Mercedesszel megszerezte a világbajnoki címet. A német pilóta aztán óriási meglepetésre néhány nappal a győzelem után bejelentette visszavonulását, és azt mondja, most, bő két évvel a döntés után sem vágyik vissza.

“Egyáltalán nem hiányzik a Forma-1, ami nagy dolog” – mondta a német ZDF-nek az exversenyző. “Amikor meghoztam a döntést a visszavonulásról, fogalmam sem volt, hogy mit érzek majd pár hónappal vagy egy évvel később. Nagy törés volt, az életem egyik alapvető része tűnt el. De szerencsére ott volt a családom és az egyéb passzióim is, így gyorsan magamra találtam. Ez volt a lehető legjobb döntés.”

Rosberg hozzátette, hogy néha kész megkönnyebbülés számára, hogy nincs odakint, a pályán:

“Be kell valljam, hogy vannak pillanatok, amikor látok valamit a pályán és magamban azt mondom, hogy de jó, hogy nem ülök az autóban. Vegyük például Bakut: ott 360-nal repesztünk egy város központjában, mindenütt falak vannak. Más versenyzőkkel ellentétben én nem vagyok vakmerő… Szóval igen, voltak pillanatok, amikor féltem (az autóban).”