Az ötszörös világbajnok Lewis Hamilton a múlt hétvégén kürtölte szét a közösségi médiában, hogy megszerezte ejtőernyős engedélyét.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Got my skydiving license ✔️ the feeling of free fall is incredible. Surfing and skydiving in the same day is the ultimate day for me. Have you skydived yet? If not, put the fear aside and go 💪🏾 #freedom

Lewis Hamilton (@lewishamilton) által megosztott bejegyzés, Febr 2., 2019, időpont: 11:13 (PST időzóna szerint)

A holland De Telegraaf megkérdezte a Red Bull-os Max Verstappent, hogy ő is szeretne-e hasonlót csinálni és hogy egyáltalán mit szól a dologhoz.

“Egyelőre semmiképp sem. Lewis 34 éves. Fogalmam sincs, hogy az én életem milyen lesz 13 év múlva. Ő már nagyon sokat nyert, szóval miért is ne ejtőernyőzzön? Élvezni is kell az életet. De az én esetemben nagyobb a kockázat – semmiképp sem szeretnék megsérülni, hogy aztán ne nyerhessek világbajnoki címet. Számomra pillanatnyilag kizárt az ejtőernyőzés” – magyarázta a 21 éves pilóta.

Bár Verstappen még mindig nagyon fiatal, úgy gondolja, az idei évben már nem védekezhet a korával, nem férnek majd bele a hibák:

“Nem jöhetek örökké azzal, hogy még nagyon fiatal vagyok és sokat kell még tanulnom. Már négy Forma-1-es szezon van mögöttem. Természetesem mindig lehet javulni, mindig lehet még tanulni, de mostanra bőséges tapasztalatokat gyűjtöttem. Nem vagyok már fiatal tehetség, most már kiegyensúlyozottan kell teljesítenem.”