Miután Daniel Ricciardo tavaly nyáron mindenkit meglepve úgy döntött, hogy 2019-től a Renault gyári pilótájaként szeretné folytatni Forma-1-es pályafutását, a Red Bull a Toro Rossónál 2017 végén bemutatkozott francia tehetséget, Pierre Gaslyt léptette elő az ausztrál helyére.

A csapatvezetés a téli nyilatkozatok alapján türelmes lesz a franciával, a csapat frontemberi szerepét egyértelműen a 21 éves kora ellenére már tapasztalt, többszörös futamgyőztes Verstappennek szánják – annak ellenére is, hogy maga Gasly elmondta már egyszer-kétszer, hogy nem másodhegedűsnek érkezik, győzni akar.

Most, a szezon kezdete előtt Verstappen elégedett az új csapattárssal, jól megvannak.

“Amikor kiderült, hogy Daniel Ricciardo a Renault-hoz megy, világos volt, hogy Pierre jön a helyére. Nagyszerű srác, még gokartos korunkból ismerem. Egyenes, értelmes, rendes, ennél jobbat nem is kívánhatnék” – nyilatkozta a Speed Weeknek a holland.

Kíváncsiak leszünk, mit mond egymásról Verstappen és Gasly a szezon közepén, majd a végén – feltéve persze, hogy a francia versenyképesnek bizonyul a nagycsapatnál is.