A Mercedes csapatelnökeként dolgozó Forma-1-es legenda, Niki Lauda tavaly július végén esett át életmentő tüdőátültetésen, amelyet követően október közepéig a műtétet végző bécsi kórház intenzív osztályán, majd december elejéig egy rehabilitációs klinikán kezelték.

A háromszoros világbajnok az ünnepekre hazatért a családjához, ám az új év visszaesést hozott, influenza miatt Lauda újra az intenzív osztályra került. Bár a kórházat azóta elhagyta, nagyon úgy fest, hogy a 2019-es Forma-1-es szezon kezdetére, a március 15-17. között zajló Ausztrál Nagydíjra még nem térhet vissza a paddockba.

“A kórházban töltött hat hónap nem volt könnyű Niki számára” – mondta honfitársa és barátja, a Red Bull motorsportfőnökeként dolgozó Helmut Marko a német RTL-nek.

“Nikire még hosszú felépülés vár. Sok türelemre lesz szükség. A barcelonai tesztelésre való visszatérés lehetetlen és az Ausztráliba való hosszú utazás is túl korai lenne számára. Niki továbbra is telefonon támogatja majd a csapatot” – magyarázta Marko.