Pierre Gasly a 2016-os GP2-es bajnoki cím megszerzése ellenére sem kapott 2017-re Forma-1-es lehetőséget a Red Bulltól, ám a szezon utolsó futamain végül mégis beültették a Toro Rossóba, ahol 2018-ban is vezetett.

Gasly tehetsége és potenciálja nem kétséges, ám a Red Bull csapatfőnöke szerint Daniel Ricciardo váratlan renault-s átigazolása miatt a franciát a kívánatosnál korábban kellett a nagycsapathoz átemelni.

“Úgy gondolom, hogy Pierre egy nagyon gyors versenyző, a mi dolgunk pedig az, hogy időt adjunk neki arra, hogy felvegye a ritmust” – mondta Christian Horner a Motorsport.comnak.

“Az előléptetése gyorsabban történt, mint eredetileg szerettük volna, így gyakorlatilag Max (Verstappen) kerül a tapasztalt, vezető pilóta szerepébe, Pierre-nek pedig kemény ellenfele lesz a csapattársa személyében. Nem lesz könnyű, naná, hogy nem. De tudja, hogy mit várunk tőle.”

“És ami azt illeti, a csapat számára jobb is a mostani felállás, mint az előző években volt, hiszen egyértelmű különbség van a két versenyző között a tapasztalat és az elvárások terén is” – magyarázta a Red Bull-főnök.