A McLaren 2018-ban csúnyán felsült: azután, hogy 2015-17 között folyamatosan a Hondára mutogattak a versenyképtelenség miatt, újra és újra hangsúlyozva, hogy a kasztnijuk a mezőny legjobbjai közé tartozik, tavaly a Renault motorjaival sem jutottak sokra, épp az alapjaiban rossz autónak köszönhetően. Az idény eleji néhány pontszerzés után vesszőfutás volt a szezon, a wokingi csapat az év második felében a másik patinás brit alakulattal, a Williamsszel küzdött a mezőny végében.

A McLarennek idén már nagyon mutatnia kellene valamit, a cégvezér, Zak Brown pedig óvatosan bizakodik is.

“Jó autót várunk. A téli fejlesztés a tervek szerint haladt, persze azt nem tudhatjuk, hogy állnak az ellenfelek, a verseny pedig egyre kiélezettebb. Jó visszajelzésekre lesz szükségünk az új versenyzőktől (Carlos Sainz és az újonc Lando Norris) – ugyanis ez egy egészen más autó lesz, mint a tavalyi. De a visszajelzéseik nagyon jók is.”

“Azt várjuk tőlük, hogy keményen versenyezzenek mindenki ellen. Természtesen csapattársakként egymás ellen is küzdenek, de jól megvannak, mindketten jó srácok és a csapat előrelépéséhez az kell, hogy mindketten hozzák a pontokat, és ezt ők is tudják. A csapat célja az első” – magyarázta Brown.

A McLaren az idei évre új csapatfőnököt igazolt, a tavaly év közben lemondott Eric Boullier utódja a Porsche Le Mans-programjának volt főnöke, Andreas Seidl lett.